Μενού Κλείσιμο

Ημερίδα δημοσιότητας του προγράμματος SPERCHIOS

Προσωπικό του Φ.Δ. παρακολούθησε την ημερίδα δημοσιότητας του προγράμματος SPERCHIOS που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στη Λαμία. Το πρόγραμμα SPERCHIOS, με τίτλο «Ολοκληρωμένη μελέτη περιβάλλοντος και χαρτογράφησης για την βελτίωση των σχεδίων διαχείρισης της λεκάνης απορροής και της παράκτιας ζώνης του Σπερχειού ποταμού», υλοποιείται από πόρους του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) περιόδου 2009 – 2014 και του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο πλαίσιο της Προγραμματικής Ενότητας GR02 «Ολοκληρωμένη διαχείριση θαλάσσιων και εσωτερικών υδάτων».
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες τα αποτελέσματα του προγράμματος, τα οποία αφορούσαν τη χαρτογράφηση της υπάρχουσας κατάστασης, την ποιότητα των υδάτων και ιζημάτων, τη χλωρίδα, τη χερσαία πανίδα (θηλαστικά, ερπετά, αμφίβια) και την ορνιθοπανίδα της περιοχής του Σπερχειού, καθώς και τις κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις των πλημμυρών του ποταμού.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ανατρέξει στην ιστοσελίδα: www.sperchios-project.gr.