Μενού Κλείσιμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Καλλωπισμός του πάρκου των Λ. Υπάτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021

H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού κόλπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργάνωσε την Παρασκευή 4Ιουνίου 2021 καλλωπισμό του πάρκου των Λ. Υπάτης. Στην υλοποίηση της δράσης αυτής ο Φ.Δ. είχε την βοήθεια των μαθητών της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Υπάτης. Φέτος, λόγω της πανδημίας Covid-19, η δράση πραγματοποιήθηκε με έμφαση στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ των μαθητών.

Η δράση είχε συμβολικό χαρακτήρα και στόχευε στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση όλων μας για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης του περιβάλλοντος καθαρό. Πρέπει όλοι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο το περιβάλλον και να ζούμε με τρόπους που δεν το καταστρέφουν. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι και μία καλή ευκαιρία για να σκεφτούμε το μέλλον και τις μελλοντικές γενιές. Να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να παραδώσουμε έναν βιώσιμο πλανήτη και σχετικά “καθαρό”.

Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.

Τέλος ο  Φ.Δ. ευχαριστεί τον κ. Ν. Ζιάκα  (μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Φ.Δ.) για την διαμεσολάβηση στην επικοινωνία με τα φυτώρια του κ. Ν. Ρωμανά και του κ. Δ. Περλεπέ που στήριξαν την δράση αυτή διαθέτοντας ένα σημαντικό αριθμό καλλωπιστικών φυτών.

Σώσε το περιβάλλον, κέρδισε ζωή !!!