Μενού Κλείσιμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΦΥΠΕΚΑ

Επίσκεψη της διοίκησης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)

Την Δευτέρα 24/5/2021 και Τρίτη 25/5/2021 η διοίκηση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) επισκέφτηκε τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου (Φ.Δ.). Στην επίσκεψη συμμετείχαν, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΦΥΠΕΚΑ, κα. Μαρία Παπαδοπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Τριάντης, και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Ιωάννης Μητσόπουλος.

Η διοίκηση του ΟΦΥΠΕΚΑ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Σπ. Ρίζο, το μέλος του Δ.Σ., κ. Κων/νο Αποστολόπουλο, και το προσωπικό του Φ.Δ., σχετικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Φ.Δ., καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μεταξύ άλλων, η διοίκηση του ΟΦΥΠΕΚΑ δεσμεύτηκε για την ομαλή μετάβαση των Φορέων Διαχείρισης στον ΟΦΥΠΕΚΑ, καθώς επίσης για τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας και συνέχισης του Φ.Δ. ως Μονάδα Διαχείρισης στον νεοσύστατο οργανισμό.

Την Δευτέρα 24/5/2021 έγινε ξενάγηση από το προσωπικό στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φ.Δ. στην Παύλιανη, ενώ την Τρίτη 25/5/2021 η διοίκηση του ΟΦΥΠΕΚΑ επισκέφτηκε την έδρα του Φ.Δ. στα Λουτρά Υπάτης. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση από το προσωπικό στο Κέντρο Ενημέρωσης του έργου LIFE «Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας» στην Υπάτη, ακολούθησε σύντομος περίπατος στο μονοπάτι των Φαρμακίδων έξω από την Υπάτη και τέλος, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος και γεύμα.

Ευχαριστούμε την διοίκηση του ΟΦΥΠΕΚΑ που μας επισκέφτηκε, γεγονός που τιμά τον Φορέα μας.