Μενού Κλείσιμο

Δελτίο Τύπου για την Διεθνή Ημέρα Δασών

Η 21η  Μαρτίου έχει ορισθεί από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ως «Διεθνής Ημέρα Δασών» με σκοπό την αναγνώριση της πολυδιάστατης αξίας των δασών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία τους. Μέχρι το 2012 και για σαράντα συναπτά έτη (1972-2012), η 21η Μαρτίου ήταν γνωστή ως «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας» (World Forestry Day). Μάλιστα για το 2019  η «Διεθνής Ημέρα Δασών» έχει κεντρικό θέμα «Δάση και Εκπαίδευση» .

Τα δάση στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο βουνό της Οίτης αποτελούν πολύτιμο οικοσύστημα, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη φυτών και ζώων, ορισμένα εκ των οποίων είναι σπάνια ή/και απειλούμενα με εξαφάνιση στη χώρα μας. Η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να είναι μέριμνα όλων μας, καθώς εκτός από την πρώτη ύλη (ξυλεία) και την εκπομπή οξυγόνου, προσφέρουν πολλά ακόμα ανεκτίμητα αγαθά και υπηρεσίες στον άνθρωπο και στο πλανήτη Γη γενικότερα.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, σήμερα 21 Μαρτίου 2019, προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου  ενημέρωσε το Γυμνάσιο Μακρακώμης, που επισκέφτηκε το Κέντρο Ενημέρωσης του ΦΔ στην Παύλιανη, για το φυσικό περιβάλλον της Οίτης, καθώς και για τη μεγάλη σημασία και τα οφέλη που προσφέρουν στον άνθρωπο τα δάση, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν, σύντομο περίπατο στο παρκάκι αναψυχής της Παύλιανης.