Μενού Κλείσιμο

Συμμετοχή του Φ.Δ. στην Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece 2019»

 

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΟΙΤΗΣ,
ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

 

  Ταχ. Δ/νση: Λουτρά Υπάτης

Ταχ. Κωδ.:  35016

Τηλ./Fax: 22310 59007 

E-mail: oiti@otenet.gr

Web: http://oiti.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Φ.Δ. στην Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία

«Let’s do it Greece 2019»

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού κόλπου σε συνεργασία με σχολικές μονάδες της περιοχής, συμμετείχε στην εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece 2019». Για μία ακόμα χρονιά φορείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, γίναμε μια μεγάλη οικογένεια εθελοντών, καθώς όλη η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ήταν αφιερωμένη στα σχολεία με τέσσερις κύριους άξονες: Περιβάλλον, Συνάνθρωπος, Κοινότητα, Φιλοζωία.

·    Την Τρίτη 02 Απριλίου 2019 επισκέφθηκε τα γραφεία του Φορέα το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας με συμμετοχή τριάντα παιδιών και δύο συνοδών εκπαιδευτικών.

 

Το Δημοτικό Σχολείο αφού πρώτα ενημερώθηκε από υπαλλήλους του Φορέα για την αγάπη που πρέπει να δείχνουμε στο περιβάλλον και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η Ανακύκλωση στην ζωή μας, συμμετείχε και διασκέδασε μαθαίνοντας μέσα από περιβαλλοντικό παιχνίδι για την ασφαλή περισυλλογή σκουπιδιών.

·    Την Τετάρτη 03 Απριλίου 2019 υπάλληλοι του Φορέα επισκέφθηκαν το 29ο Νηπιαγωγείο Λαμίας με συμμετοχή σαράντα δύο παιδιών και δύο νηπιαγωγών.

Στους μικρούς εθελοντές έγινε ενημέρωση για την σωστή Ανακύκλωση μέσα από περιβαλλοντικό παραμύθι για την «κυρία Ανακύκλωση» και τον «Πέρι το Περιβάλλον» . Στην συνέχεια διασκέδασαν κατασκευάζοντας φωλιές καθώς και ταΐστρες από ανακυκλώσιμα υλικά για τα μικρά πουλάκια. Το πρόγραμμα έκλεισε κρεμώντας τες στην σχολική τους αυλή προβάλλοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και διαδίδοντας παράλληλα το μήνυμα του εθελοντισμού και της συνεργασίας.

Ο Φ.Δ. ετοίμασε και προσέφερε, ευχαριστώντας έτσι και τα δυο σχολεία για την συμμετοχή τους, δωράκια που κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά. Ευελπιστούμε τέτοιου είδους προσπάθειες να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και με πολύ περισσότερες συμμετοχές.

 

«Ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελεί σεβασμό στην ίδια την ζωή».