Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα γραφεία του Φ.Δ.

Την έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου, στα Λουτρά Υπάτης, επισκέφτηκε το Σάββατο 16/11 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Σπ. Ρίζο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό, σχετικά με τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης, τις αρμοδιότητες και ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ο ρόλος του Φορέα Διαχείρισης στην προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως στην περιφερειακή ανάπτυξη και πώς αυτός θα μπορούσε να βελτιωθεί.
Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης στο Κέντρο Ενημέρωσης του έργου LIFE «Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας» στην Υπάτη, ακολούθησε σύντομος περίπατος στο μονοπάτι των Φαρμακίδων έξω από την Υπάτη και τέλος, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος και γεύμα. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, ανυπέρβλητη τιμή και ιστορικό γεγονός για τον Φορέα Διαχείρισης η επίσκεψη του Υπουργού στην έδρα του Φορέα και την περιοχή μας.