Μενού Κλείσιμο

Συμμετοχή του Φ.Δ. σε ημερίδα

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου (ΦΔ), συμμετείχε σε διημερίδα που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Νεολαίας Τσούκας, την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, τον Δήμο Μακρακώμης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και τον Α.Σ. Φιστικοπαραγωγών Μάκρης στις 8-9/11/2019 στην Μακρακώμη και στην Σπερχειάδα με θέματα: Ασθένεια και μέτρα πρόληψης των πλατάνων, λίπανση, ασθένειες, υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών σε ακρόδρυα, παραγωγή προϊόντων φιστικιάς, ποιότητα και επιχειρηματικότητα και Θρέψη, ασθένειες και άρδευση της καρυδιάς, συλλογή, αποφλοίωση, επεξεργασία και αποθήκευση.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΔ, κ. Σπ.Ρίζος, απεύθυνε χαιρετισμό στην διημερίδα εκ μέρους του ΦΔ. Πέρα από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, από την οποία κινδυνεύει το πλατανοδάσος του Σπερχειού, η περιοχή έχει παράδοση στην φιστικιά και την καρυδιά, καλλιέργειες οι οποίες εκτείνονται και εντός της προστατευόμενης περιοχής Natura.
Ο ΦΔ αγκαλιάζει τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες συμβάλουν αφενός μεν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, αφετέρου στον ορθολογικό τρόπο καλλιέργειας και με τον τρόπο αυτό στον περιορισμό της χρήσης των λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων, που βλάπτουν την βιοποικιλότητα της περιοχής.