Μενού Κλείσιμο

Συμμετοχή του Φ.Δ. στην 4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στο Καρπενήσι

To Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» πραγματοποίησε το τριήμερο από τις 21 έως τις 23 Απριλίου 2017 την 4η Συνάντηση με τα Εταιρικά του Μέλη με θέμα «Φύση και πολιτισμός» στο Καρπενήσι. Η συνάντηση αυτή είχε ως επίκεντρο το πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα μνημεία φύσης και πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας», το οποίο σχεδιάζει από κοινού το «ΔΙΑΖΩΜΑ», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και οι δύο Φορείς Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης και Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Με τη βοήθεια αρχαιολόγων, εκπροσώπων των φορέων και της αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλων διακεκριμένων ομιλητών, έγινε νοητή περιήγηση στην προτεινόμενη πολιτιστική και περιβαλλοντική διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να γνωρίσουν οι παρευρισκόμενοι τα μνημεία φύσης και πολιτισμού της Περιφέρειας μας. Αντίστοιχες διαδρομές πολιτιστικού ενδιαφέροντος έχουν γίνει με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και στην Περιφέρεια Ηπείρου, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, γνωστά αρχαία θέατρα της Ηπείρου.
Το απόγευμα της Παρασκευής 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο Α΄ κύκλος εργασιών της 4ης Συνάντησης με θέμα: «Παρουσίαση του πανοράματος των μνημείων της φύσης και του πολιτισμού της διαδρομής της Στερεάς Ελλάδας». Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης συμμετείχε με παρουσίαση προτεινόμενων περιβαλλοντικών διαδρομών και αξιοθέατων στην Οίτη, με στόχο να τα προβάλλει-αναδείξει μέσα από αυτό το εγχείρημα.
Το πρωί του Σαββάτου 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο Β΄ κύκλος με θέμα: «Πως χτίζεται η Διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας», ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας τη σκυτάλη πήραν τα Εταιρικά Μέλη του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» για να παρουσιάσουν το πανόραμα των δράσεών τους για την ανάδειξη των μνημείων φύσης και πολιτισμού της χώρας μας γενικότερα.
Αναμένουμε τη συνέχιση της συνεργασίας όλων των προαναφερθέντων φορέων με στόχο την ανάδειξη των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών διαδρομών στην Στερεά Ελλάδα.