Μενού Κλείσιμο

Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 24 Μαρτίου 1925 ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η φροντίδα και η διατήρηση του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν τα είδη της πανίδας θα πρέπει να είναι πρώτο μέλημα όλων μας.
Αγαπώ τα ζώα – Σέβομαι το περιβάλλον!



Ένας από τους στόχους του Φορέα Διαχείρισης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα που αφορούν την επιβίωση των ζώων αλλά και την αρμονική τους συνύπαρξη μαζί μας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (04/10/2019) ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου στα πλαίσια ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης ξεκίνησε την φετινή σχολική χρονιά πραγματοποιώντας επίσκεψη στο 18ο και 4ο Νηπιαγωγείο Λαμίας ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους μαθητές για τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση. Στη συνέχεια με την βοήθεια των μικρών μας φίλων έφτιαξε κατασκευές με τα ζώα αυτά για να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι έχουν και αυτά δικαιώματα και χρειάζονται σωστή μεταχείριση.