Μενού Κλείσιμο

Συμμετοχή του Φ.Δ. στον ορεινό Μαραθώνιο της Οίτης «Ηρακλής»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο των αγώνων δρόμου στον ορεινό όγκο της Οίτης στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019 που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 13ου Ορεινού Μαραθωνίου Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon) και διοργανώθηκε από το Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» και τον Δήμο Λαμιέων.
Για ακόμη μία χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου συμμετείχε στα δρώμενα της διοργάνωσης ενημερώνοντας συμμετέχοντες, συνοδούς αλλά και όλους τους επισκέπτες για την σπάνια χλωρίδα και πανίδα της Οίτης στο «Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης για την Οίτη» που έχει κατασκευαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος Life For Open Forests στην Υπάτη. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από το προσωπικό του Φορέα για την πλούσια βιοποικιλότητα του ορεινού όγκου της Οίτης αλλά και για την αξία διατήρησής της μέσα από εικόνες, πανό και διαδραστικά παιχνίδια.
Η διοργάνωση στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, γεγονός που επισφραγίστηκε από διάχυτο ενθουσιασμό και θετικά σχόλια που αποκομίσαμε. Άπαντες, συμμετέχοντες, επισκέπτες, διοργανωτές και εθελοντές ανανεώσαμε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.