Menu Close

Διεθνής Ημέρα Δασών 2018

Η 21η Μαρτίου έχει ορισθεί από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ως «Διεθνής Ημέρα Δασών» με σκοπό την αναγνώριση της πολυδιάστατης αξίας των δασών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία τους. Μάλιστα φέτος η «Διεθνής Ημέρα Δασών» είναι αφιερωμένη στο αστικό πράσινο, με κεντρικό θέμα «Δάση και βιώσιμες πόλεις».
Τα δάση στην περιοχή μας και συγκριμένα στο βουνό της Οίτης αποτελούν πολύτιμο οικοσύστημα, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη φυτών και ζώων, ορισμένα εκ των οποίων είναι σπάνια ή/και απειλούμενα με εξαφάνιση στη χώρα μας. Η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να είναι μέριμνα όλων μας, καθώς εκτός από την πρώτη ύλη (ξυλεία) και την εκπομπή οξυγόνου, προσφέρουν πολλά ακόμα ανεκτίμητα αγαθά και υπηρεσίες στον άνθρωπο και στο πλανήτη Γη γενικότερα.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, σήμερα 22 Μαρτίου 2018, προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου (ΦΔ) ενημέρωσε την Περιβαλλοντική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Λαμίας, που επισκέφτηκε το Κέντρο Ενημέρωσης του ΦΔ στην Παύλιανη, για το φυσικό περιβάλλον της Οίτης, καθώς και για τη μεγάλη σημασία και τα οφέλη που προσφέρουν στον άνθρωπο τα δάση, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν, σύντομο περίπατο στο παρκάκι αναψυχής της Παύλιανης.